vnjovnosdfj

SLUTORD

 


Jag tyckte redan från början när du sa att vi skulle rita en lägenhet och inreda den, att det skulle bli jättekul. Inredning är en av de sakerna jag gillar mest, och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att bli inredningsarkitekt. Det var lite kämpigt i början när man skulle dra de allra första strecken på ett alldeles blankt papper, det blev lite hackigt och skakigt ett tag. I början var det svårast att liksom få det att stämma. Det var svårt att få det att stämma med millimetrarna, men efter en lång stund insåg jag att jag räknat fel från början. När det kämpiga, det vill säga att rita upp själva lägenheten, var över var det dags för det roliga att börja!


Jag har suttit vid ikea.se i fler timmar än vad jag kan räkna. Att få det att hålla med budgeten var det minsta problemet, allt skulle ju få plats också. Efter mycket pusslande med mina utklippta pappersbiter, föreställande möbler, hade jag fått ihop det på ett snyggt, funktionabelt och ändå på ett sätt så det fanns lite "space". Uppgiften var kort sagt riktigt kul att göra, så kul att man bortsåg från stressen av andra arbeten och skola ett tagJ.


Jag är faktiskt riktigt nöjd med resultatet, det är som 4 olika rum i ett enda rum. Och dessutom är det likadana materialfärg i rummen, björkfaner och vitt i garderoben, lakcad ekfaner i hallen och matchande i vardagsrum. Jag tror inte att jag skulle kunnat planera mitt arbete så resultatet hade kunnat bli bättre, jag har lagt ner massor av tid på både inredning och uppritning av möbler och lägenhet. Hade jag haft tiden (och bläcket i skrivaren) som det behövdes hade jag lagt in bilder på möbler i möbellistan, men i och med SO-provet imorgon ( fredag 9/5) kändes det lite överdrivet och dumt.


Det viktigaste när man flyttar hemifrån är tre saker. Eftersom jag älskar att göra listor kommer en lista.

  1. Tänket. Man måste tänka praktiskt och inte bara på hur snyggt det är. En säng som är låg kan vara jättesnygg, men en våningsäng kan vara bättre. Då kan man ha sina kläder och garderober undertill och ändå så tar det inte mer plats. Man kan ha bokhyllor som väggar till avdelning av rum. Det blir mysigt och man har plats till massor av saker i bokhyllorna.
  2. Priserna. Man har inte tillgång till hur mycket pengar som helst. Man kanske inte kan välja det där påslakanen för 400:-, utan kanske dem för 50:-, fast de inte är lika snygga. Dessutom kan man ju tjäna pengar under tiden och köpa till saker om man vill.
  3. Ytan. Man måste göra vad man kan med ytan. Om man inte har så stor plats kan man ha en sängstomme som på dagen när man bäddat är soffan, och man kan ha matbordet på soffbordet, så man äter vid TV:n.

Jag tror ju inte att man har massor med pengar, men man kan ju få ta med sina möbler hemifrån, och då har man antagligen säng, skrivbord och någon byrå. Man får tänka positivt och inte bry sig om hur saker ser ut, utan tänka på funktioner och priset, och platsen det tar. Man måste också tänka på att kolla upp telefoni, bredband, TV och försäkringar för huset och sakerna.


Överlag har det varit jättekul att jobba med detta, jag trodde inte teknik kunde vara så kulJ.


Felicia Nyström 8D Samskolan 2008-05-08


RSS 2.0